Apotheekbedrijf Fagron lijft alweer drie bedrijven in

Laatst gewijzigd: 16 oktober 2024 09:39
Deals in Duitsland, de VS en Brazilië passen in groeistrategie.

Het beursgenoteerde apotheekbedrijf Fagron heeft drie internationale overnames gerealiseerd in de afgelopen drie maanden. Ze vonden plaats in Duitsland, de VS en Brazilië. Dat heeft het beursgenoteerde Fagron donderdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers, waarbij het bedrijf een omzet noteerde van 214,5 miljoen euro, een toename van ruim twaalf procent.

Fagron is sinds 2007 zowel in België als in Nederland beursgenoteerd. Het bedrijf heette tot 31 december 2014 Arseus en komt voort uit een divisie van het Belgische Omega Pharma.

Overnames zijn de hoeksteen van het groeimodel van Fagron. Het bedrijf is toeleverancier van farmaceutische grondstoffen. Al meer dan tien jaar legt het bedrijf zich toe op overnames in de hele wereld.

In Brazilië werd Purifarma overgenomen voor 42 miljoen euro van een lokale branchegenoot. Purifarma heeft drie fabrieken en boekte afgelopen boekjaar 33 miljoen omzet. In Duitsland haalde Fargon de grondstoffentak van EuroOTC’s binnen. Financiële details van deze deal zijn niet bekendgemaakt. Fagron wil hiermee extra schaalgrootten huis halen. De derde betreft die van een bereidingsbedrijf 503B Outsourcing dat onderdeel was van Ritedose in de Verenigde Staten. Van deze deal zijn evenmin financiële details bekendgemaakt.

Lees ook: Johan Verlinden, Head of Legal & M&A bij Fagron: ‘Altijd kijken naar overnamekansen’

Gerelateerde artikelen