Apollo Global en Qualcomm laten oog op Intel vallen

Met Intels waarde van 93 miljard nadert wellicht de grootste deal ooit.

De grote vermogensbeheerder Apollo Global Management heeft aangeboden om een miljardeninvestering te doen in het Amerikaanse chipconcern Intel, meldt persbureau Bloomberg. De interesse van de Amerikaanse investeerder komt op het moment dat de Amerikaanse branchegenoot Qualcomm ook interesse heeft in Intel.

Qualcomm zou onlangs al een overnamevoorstel aan Intel hebben gedaan, melden Amerikaanse media. Dat bod betrof de gehele chipfabrikant, hoewel Qualcomm de mogelijkheid open lijkt te houden om slechts delen van Intel te kopen. Het zou gaan om een vriendelijke overname, dus met instemming van Intel zelf.

Als het tot een deal komt wordt dat mogelijk een van de grootste overnames ooit. Intel wordt gewaardeerd op 93 miljard dollar. Qualcomm kent een marktwaarde van zo’n 188 miljard dollar.

Het is nog onzeker of deze eerste toenadering tot een overeenkomst leidt. Een eventuele deal wordt waarschijnlijk nauwlettend onderzocht door mededingingsautoriteiten en kan veel tijd in beslag nemen.

Qualcomm kijkt naar Intel op een moment dat zijn kleinere concurrent in de moeilijkste periode van zijn 56-jarige geschiedenis verkeert. Onder leiding van topman Pat Gelsinger werkt Intel aan een plan om het bedrijf te hervormen en de kwakkelende aandelenkoers weer omhoog te krijgen. Hoewel Gelsinger nog steeds gelooft dat het herstelplan voldoende kan zijn om Intel zelfstandig te houden, staat hij volgens de ingewijden open voor het overwegen van alternatieven.

Gerelateerde artikelen