APG en OMERS Infrastructure nemen Groendus over

APG en OMERS Infrastructure nemen energiebedrijf Groendus over van investeringsmaatschappij NPM Capital. 

Pensioenuitvoerder APG doet de investering uit naam van pensioenfondsklant ABP. OMERS Infrastructure belegt namens OMERS, een van de grootste pensioenfondsen in Canada.

Groendus is in maart 2021 ontstaan vanuit een fusie van zes gespecialiseerde bedrijven actief in onder andere zonprojecten, slimme meetdiensten en duurzame energieoplossingen. Groendus is de duurzame energiepartner voor zakelijk Nederland en helpt klanten op weg naar 100% écht schone energie en bevordert daarmee de transitie naar een duurzaam energiesysteem. Met een team van 130 mensen werkt de organisatie vanuit Utrecht. Groendus heeft een klantenbestand van ruim 4.000 bedrijven, gemeenten en instellingen en heeft tot nu toe 170 MWp aan zonnevermogen en 12.000 meters geïnstalleerd. Groendus heeft al meer dan 300 zonnecentrales in Nederland gebouwd en heeft de ambities om dit aantal stevig uit te breiden. Daarnaast wil Groendus klanten steeds meer verduurzamingsoplossingen bieden, zoals slim laden en batterijopslag

Na afronding van de transactie, is Groendus de vijfde wereldwijde investering van OMERS Infrastructure in hernieuwbare energiebronnen, naast Azure Power (India), FRV Australia, Leeward Renewable Energy (VS) en Navisun (VS). Voor APG bouwt de investering voort op een omvangrijk wereldwijd energietransitieportfolio, met investeringen in offshore windparken voor hernieuwbare energie, zoals Merkur (Duitsland) en Walney 1Vasa Vind (VK, Zweden).

APG en OMERS werden geadviseerd door Voltiq, Latham & Watkins, en Loyens & Loeff, Strategy&, Arcadis en EY. De afronding van de transactie wordt verwacht in het derde kwartaal van 2022, onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen van de regelgevende instanties. De voorwaarden van de overeenkomst worden niet bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen