Apax Partners stapt in IT-bedrijf Odin Groep

Apax Partners neemt het belang van Fortino Capital Partners in Odin Groep over, samen met de oprichter en het management. 

Odin Groep, opgericht in 1990 door Hans Lesscher, is uitgegroeid tot een toonaangevende Managed IT Service Provider die meer dan meer dan 4.000 klanten in Nederland bedient. Het bedrijf heeft een sterke positie in het MKB, het onderwijs, de gezondheidszorg en bij woningcorporaties. Odin Groep heeft in 2021 met ruim 650 medewerkers een omzet gerealiseerd van ongeveer €140 miljoen.
 
In 2019 stapte Fortino Capital in Odin Groep om het bedrijf verder te professionaliseren en te laten groeien. Samen met Fortino heeft Odin Groep zijn langetermijnstrategie verder uitgewerkt. Dit leidde tot een update van de go-to-market en enkele gerichte acquisities om het dienstenaanbod en de aanwezigheid op de Nederlandse markt te versterken. Dit heeft geresulteerd in een Groep die bijna in omvang is verdubbeld, waarbij het team een sterke autonome groei heeft laten zien en waarbij de acquisities succesvol werden geïntegreerd.

Apax heeft de ambitie om, door zowel autonome groei als buy & build, de leidende positie van Odin Groep als Managed IT & Cloud Service Provider in Nederland te versterken.  

Gerelateerde artikelen