Aon verkoopt particuliere verzekeringen aan investeerder

BlackFin Capital Partners neemt particuliere verzekeringen van Aon in Nederland over.

Aon kondigt vandaag aan een definitieve overeenkomst te hebben getekend met BlackFin Capital Partners voor de overname van de particuliere verzekerings- en volmachtactiviteiten van Aon in Nederland (Affinity en MGA).

Dat meldt de risk-verzekeraar in een persbericht.

Met deze overeenkomst brengt Aon in Nederland, als onderdeel van haar FutureForward-strategie, de activiteiten van het bedrijf verder in één lijn met de Risk Capital en Human Capital Solutions, met een focus op de B2B-markt.

Na het sluiten van de overeenkomst zal Aon in Nederland geen klantgroepen voor particuliere verzekeringen meer bedienen, met bepaalde uitzonderingen zoals bijvoorbeeld expats en internationale studentenverzekeringen. Dit is een lokale strategische beslissing die geen invloed heeft op de wereldwijde Affinity-activiteiten van Aon.

“Onze focus blijft liggen op het uitbouwen van Aon’s toonaangevende Risk Capital en Human Capital Solutions en het inzetten van geavanceerde analyses om inzichten en oplossingen te leveren die onze klanten helpen betere beslissingen te nemen”, zegt Leonique van Houwelingen, CEO van Aon Nederland.

BlackFin Capital Partners is een onafhankelijk private equity bedrijf met kennis van de particuliere verzekeringsmarkt. Het bedrijf vergroot met de overname de aanwezigheid in het particuliere segment en krijgt een sterke positie op de Nederlandse markt. De ambitie is om deze verder uit te breiden. Ron Gardenier, de huidige Chief MGA bij Aon, wordt benoemd tot CEO van de nieuw gevormde onderneming.

Lees ook: Peter Zwijnenburg, Aon: ‘Wij analyseren en verpakken risico’s’

Gerelateerde artikelen