Antea zoekt deals

Kom speeddaten met Antea en andere topinvesteerders op het 7e Private Equity Forum.

Op donderdag 29 oktober organiseert de M&A Community alweer het 7e jaarlijkse Private Equity Forum. Ruim 200 dealmakers zullen acte de présence geven bij KPMG in Amstelveen. Een aantal toonaangevende investeerders gaat speeddaten met corporate finance adviseurs, waaronder Antea.

Antea verstrekt risicodragend vermogen aan uitsluitend Nederlandse ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De kring van participanten bestaat uit ruim 300 particuliere investeerders met een ondernemersachtergrond, zogenaamde Informal Investors.

Door een actieve betrokkenheid van deze (ex)ondernemers als commissarissen is Antea in staat de bedrijven waarin wordt deelgenomen werkelijk toegevoegde waarde te bieden.

Met de expertise en netwerken van de participanten kan niet alleen kapitaal worden ingebracht, maar ook kennis, kunde en betrokkenheid. Elementen die met name voor kleine en middelgrote ondernemingen van grote betekenis zijn.
 
De aandacht is gericht op jongere bedrijven met een groeipotentieel en een ‘track record’ van enkele jaren. Daarnaast gaat de interesse uit naar volwassen ondernemingen in de expansiefase of bedrijven die te maken krijgen met een management buy-in / buy-out als oplossing voor een opvolgingsprobleem van de DGA.

Ook pre-exits, waarbij een DGA een deel van de aandelen verkoopt aan een investeerder om samen met die investeerder te werken aan opvolging op termijn, behoren tot het activiteitengebied van Antea Participaties. Er vindt geen branchespecialisatie plaats.
 
Antea richt zich op bedrijven met een omzet van € 5 miljoen tot € 100 miljoen, met een bruto bedrijfsresultaat (ebitda) van minimaal € 1 miljoen. Antea doet daarbij investeringen tussen € 1,5 miljoen en € 7,5 miljoen en neemt zowel minderheids- als meerderheidsbelangen.

Antea heeft voor haar nieuwste private equity-fonds, Antea Participaties VIII, ruim € 30 miljoen opgehaald en deze is reeds voor circa de helft geïnvesteerd. De twee meest recente investeringen betroffen een management buy-out bij Frisse Blikken en een pre-exit bij Horequip.

Frisse Blikken ondersteunt grote organisaties met versnelling, verandering en vernieuwing door inzet van jonge ondernemende professionals en Horequip houdt zich bezig met het ontwerpen en turn-key bouwen van (bedrijfs)restaurants. De gemiddelde participatieperiode is circa 7 jaar.

Meld u aan voor het 7e Private Equity Forum en ontmoet Antea en andere toonaangevende investeerders en M&A adviseurs. Meer dan 20 PE’s geven acte de présence alsmede de top 10 meest actieve corporate finance adviseurs. Voor wie geen deal mag missen, hier moet je dus bij zijn. 

Mocht u als investeerder of corporate finance adviseur interesse hebben om meer deals te doen en een speeddate tafel willen reserveren e-mail dan Ezri Joy Blaauw. Er zijn nog maar een paar tafels beschikbaar en first come first served. 

Gerelateerde artikelen