Antea participeert in Gouweloos Elektrotechniek

Samen met Buy-In Manager heeft Investeringsbedrijf Antea heeft het familiebedrijf Gouweloos Elektrotechniek overgenomen, samen met buy-in manager Jurriaan Kasius en enkele leden van het managementteam. Antea neemt een belang van 74,5 procent in het bedrijf.

De omzet van Gouweloos Elektrotechniek bedroeg in 2020  8,6 miljoen euro en er werken 26 medewerkers. Vanwege het honderdjarig bestaan kreeg Gouweloos vorig jaar het predicaat van Hofleverancier. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Het bedrijf is opgericht door een nakomeling van de oprichter en naamgever. De reden van verkoop is dat de huidige eigenaar op leeftijd raakt en geen opvolger heeft.

Voor Gouweloos wordt de komende jaren een verdere groei verwacht vanwege de energietransitie en een commerciële impuls door het nieuwe management. 

“We kijken al langer naar de installatiebranche”, aldus Roelant Scheepens, partner van Antea. “We verwachten hier veel groei gezien de energietransitie. In dit fonds passen nog een paar deelnemingen en dan zijn we vol belegd. We verwachten later dit jaar Antea Participaties IX te introduceren, een goed moment zo aan het einde van de COVID-pandemie.” 

 

Gerelateerde artikelen