Antea neemt meerderheidsbelang in Working Spirit

Investeringsmaatschappij Antea heeft een belang van 60% genomen in ICT-detacheerder en –opleider Working Spirit ICT uit Deventer.

Antea Participaties meldt de belangname van 60% in een persbericht. Er werden geen financiële details verstrekt. De resterende 40% is in handen van het driekoppig management dat aanblijft.

Het 14 jaar oude Working Spirit is actief in de markt van detachering en opleiding van ICT professionals. Sinds 2014 houdt Working Spirit zich ook bezig met het (om)scholen van mensen naar ICT-ers. Working Spirit behaalt dit jaar een omzet van ruim 10 miljoen euro. Het bedrijf heeft circa 100 mensen gedetacheerd, waarvan circa 40% eigen personeel en 60% ZZP-ers.

Vrijheid

De keuze voor Antea is sterk bepaald door de vrijheid die zij ons als management geeft. Antea gaat niet op de stoel van de ondernemer zitten en laat het leiden van deze onderneming aan mij, Jurgen en Frans over", zegt Richard Oosterhuis, directeur en oprichter van Working Spirit.

Robert De Boeck, directeur van Antea: “Het mooie van het business-model van Working Spirit vinden wij de combinatie van detacheren en opleiden. Juist in een krappe arbeidsmarkt biedt dit model klanten van Working Spirit de mogelijkheid om aan gekwalificeerd ICT-personeel te komen. Waar mogelijk zullen wij het management helpen, bijvoorbeeld bij het doen van overnames.”

Gerelateerde artikelen