Antea financiert managementbuy-out letselschadebureau 

Participatiemaatschappij krijgt meerderheidsbelang, directie neemt 18%.

JBL&G is een juridisch adviesbureau dat letselschadeslachtoffers bijstaat met juridisch advies op het gebied van letselschade & gezondheidsrecht. Het daarbij horende medisch adviesbureau MAB maakt deel uit van de deal.

Het management van JBL&G en MAB neemt een belang van 14 procent in de adviesbureaus. Eigenaar Steffy Roos du Maine, tot voor kort volledig eigenaar, behoudt een belang van 18 procent.

Het managementteam bestaande uit Frederik Lieben (Chief Operational Officer), Tias Hooijenga (Chief Solutions Officer), Esther Heijnen (Chief Customer Officer) en Rowena Riemersma (Chief Happiness Officer) hebben gezamenlijk een belang van 14 procent.

Dit advies behelst voornamelijk het aansprakelijk stellen van de wederpartij, de correspondentie met de aansprakelijkheidsverzekeraar van de wederpartij en het opvoeren van bewijs van de schade. 

MAB, de medische tak van de onderneming, verzorgt het medisch adviesrapport dat noodzakelijk is voor het bepalen van onder meer de klachten en beperkingen van het slachtoffer.

Er is een personeelsparticipatieplan opgezet waarbij personeelsleden de gelegenheid krijgen certificaten van aandelen te kopen. COO Frederik Lieben zal na de transactie de rol van algemeen directeur vervullen. Steffy Roos du Maine blijft (parttime) operationeel betrokken bij de onderneming. 

Voor JBL&G wordt de komende jaren een verdere groei verwacht, zowel door de opening van nieuwe vestigingen als door de toevoeging van mogelijk nieuwe rechtsgebieden, zoals arbeidsrecht. De onderneming behaalde vorig jaar een omzet van 6,6 miljoen euro en heeft vijftig fte in dienst, met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Deventer en Groningen. 

 

Gerelateerde artikelen