ANG Public Finance geheel in handen van Agium

De joint venture werkte aan verjonging van de financiële afdeling in het publiek domein.

ANG Public Finance (APF) uit Montfoort komt geheel in handen van Agium uit Delft. Door deze stap zal APF onderdeel worden van Agium en in deze samenstelling de publieke markt bedienen op het gebied van financiële detachering.

ANG was tot voor kort een joint venture tussen financieel dienstverlener Agium en Adviesgroep Nederlandse Gemeenten (ANG). De organisatie ontstond in mei 2021 als een bundeling van krachten tussen ANG en Agium, met als doelstelling het verjongen van de financiële en control-organisaties binnen het publieke domein (gemeenten en waterschappen).

In deze organisaties is namelijk sprake van toenemende vergrijzing. Daarbij is er een duidelijk waarneembare wens van jongere generaties om meer impact te maken in het maatschappelijk domein.

Volgens ANG-directeur John van Beek is de krachtenbundeling tussen ANG en Agium de afgelopen jaren waardevol geweest om de propositie van APF te lanceren in het publieke domein. “APF heeft zijn bestaansrecht verworven”, aldus Van Beek. “Het is nu tijd voor een volgende stap en onze gezamenlijke conclusie was dat APF qua kernactiviteiten en de besturing hiervan het beste past bij de activiteiten van Agium.”

Agium is onderdeel van Redmore, dat weer onderdeel is van de HR-dienstverlener en multinational House of HR. Over de overname worden geen financiële details bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen