AMT Medical haalt €10 miljoen aan financiering binnen

AMT Medical heeft voor meer dan 10 miljoen euro serie A en non-diluted financiering van subsidies en investeringen opgehaald. De financiering zal worden gebruikt om de minimaal invasieve bypasstechnologie ‘ELANA™ Heart Bypass systeem’ op de markt te zetten.

Finanaciers zijn het regionale ontwikkelfonds Oost NL en de bestaande aandeelhouders NextGen Ventures en Utrecht Holdings (UU/UMCU), die deze ronde opnieuw financiering verstrekken. 

Jaarlijks sterven in Europa zo’n kleine 5 miljoen mensen aan de gevolgen van een kransslagaderziekte, zoals een hartaanval. Door de vergrijzing van de bevolking en ongezonde levensstijlen zullen deze aantallen alleen maar toenemen in de komende jaren. Jaarlijks worden in Europa zo’n 250.000 patiënten behandeld met open hart bypasschirurgie (Coronary Artery Bypass Grafting) en dit aantal groeit.  

De ELANA-procedure maakt het mogelijk bypasschirurgie uit te voeren op het kloppende hart, via een hecht-vrije connectie. Dit kan worden gedaan zonder de borstkas volledig te openen en kan zo een aanzienlijke vermindering van de hersteltijd, complicaties en zorgkosten realiseren. Als nieuwe standaard van zorg kan de ELANA procedurede resultaten van patiënten sterk verbeteren. Het maakt ook behandeling mogelijk van fragiele patiënten die een bypassoperatie op dit moment niet kunnen ondergaan.

Gerelateerde artikelen