Amsterdamse start-up voor AI haalt acht ton op

Orquesta lanceert een platform dat schrijver en vertalers robotiseert.

De Amsterdamse start-up Orquesta heeft 800.000 euro opgehaald in een pre-seed financieringsronde. De ronde werd geleid door Curiosity VC en ondersteund door Spacetime (van Adriaan Mol), Golden Egg Check Capital, Magnetic Fund, Koen Köppen, en andere angel investeerders.

De Amsterdamse start-up maakte indruk met de ontwikkeling van het eerste Europese platform voor het gebruik van een Large Language Model (LLM’s), prompt management en configuratiebeheer. Op 23 november zal dit platform online gaan, met dank aan de financiering.

De snelle ontwikkeling van generatieve kunstmatige intelligentie en opkomst van Large Language Models (LLM’s), maakt dat het aantal bedrijven dat hier gebruik van maakt explosief groeit. Deze tools creëren teksten, samenvattingen, vertalingen en input voor chatbots. Over drie jaar zal 44 procent van de arbeid die hier nu voor wordt ingezet, vervangen zijn door technologie, zo voorspelt het World Economic Forum.

Volgens onderzoek van McKinsey hebben organisaties echter moeite met een veilige en schaalbare manier om LLM-modellen te ontwikkelen en in te zetten.

Gerelateerde artikelen