Amsterdamse SPAC vindt eindelijk een fusiepartner

Vastgoedbedrijf Somerset Park maakt beursgang via New Amsterdam Invest.

De SPAC New Amsterdam Invest wil fuseren met Somerset Park, een vastgoedbedrijf in Amsterdam. Onderdeel van de transactie is dat New Amsterdam Invest 48 miljoen euro overdraagt aan Somerset. Het vastgoedbedrijf heeft een waarde van zeventig miljoen euro. Het samengaan is gepland voor begin juni, onder voorbehoud van goedkeuring van de autoriteiten.

New Amsterdam Invest maakte in 2021 een beursgang aan Euronext Amsterdam. Over de eerste helft van 2022 rapporteerde het bedrijf een verlies van 1,2 miljoen euro. 

De onderneming, een initiatief van het vastgoedbedrijf Van Dam, Van Dam & Verkade, staat onder leiding van Aren van Dam en haalde ongeveer vijftig miljoen euro op met de beursgang. Het bestuur bestaat naast Aren van Dam uit Cor Verkade, Moshe van Dam en Elisha Evers. Zij staken 550.000 euro in het bedrijf.

Sinds de beursgang ging New Amsterdam Invest op zoek naar investeringen op het vlak van commercieel vastgoed. Meerdere gesprekken zouden vorig jaar al gaande zijn. De inschatting was dat aan het eind van het jaar een geschikt bedrijf gevonden was om naar de beurs te brengen via de SPAC. 

De Somerset Park Group is een nieuw commercieel vastgoedbedrijf waarover nog geen informatie te vinden is. Deze fusiepartner zou werkmaatschappijen hebben of opzetten in Engeland en de VS. 
 

Gerelateerde artikelen