Amsterdamse investeerder stapt in Duitse start-up

SET Ventures stapt in het bestuur van Frequenz na een financieringsronde.

De Amsterdamse investeerder SET Ventures treedt toe tot het bestuur van het Duitse bedrijf Frequenz. Dit nadat het bedrijf in Berlijn een Serie A-financieringsronde heeft afgesloten van in totaal 13 miljoen euro. SET is een van de nieuwe investeerders. De investeerder steelt al vijftien jaar geld in digitale technologieën voor een koolstofvrij energiesysteem. 

Aanvullende financiering komt van Payback-oprichter Alexander Rittweger, en van de bestaande investeerder 468 Capital. De oprichters van Frequenz stopten ook enkele miljoenen in hun bedrijf. Eerder richtten zij het handelsbedrijf met Sociomantic op, dat zij later van verkochten. Frequenz gebruikt kunstmatige intelligentie om marktprijzen en individueel energieverbruik te voorspellen en optimaliseert vervolgens het gebruikersverbruik en de productie door activa zoals batterijen en zonnepanelen te integreren. 

Dit leidt tot een verlaging van minstens 30 procent van het elektriciteitsverbruik, waardoor ook de kosten van het elektriciteitsnet dalen. Klanten verbruiken in dit systeem niet alleen elektriciteit verbruiken, maar ook produceren het ook, waardoor ze minder afhankelijk zijn van de marktvolatiliteit. 

 

 

Gerelateerde artikelen