Amsterdamse afvalspecialist koopt Vlaams bedrijf

Seenons trekt Europa in dankzij tien miljoen euro van Invest-NL.

Techbedrijf Seenons uit Amsterdam, specialist in duurzame afvalverwerking, neemt de Vlaamse consultant Recycling Partners Belgium (RPB) over. RPB helpt bedrijven als Danone en Veritas te verduurzamen. De beide bedrijven hebben als doel om in 2026 een half miljoen ton afval geschikt te maken voor hergebruik.

Seenons kon de deal realiseren door een investering afgelopen voorjaar van tien miljoen euro van een consortium, dat geleid wordt door Invest-NL. Financiƫle details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Beide bedrijven zijn opgericht in 2019. Seenons heeft een platform ontwikkeld voor bruikbare bestemmingen voor afvalstromen van bedrijven. Er werken meer dan 85 mensen. Het bedrijf heeft RPB overgenomen vanwege de schaalvoordelen die een Europese benadering mogelijk moet maken. Daarnaast heeft de Belgische partij een goed netwerk bij grote bedrijven.

Oprichter Stijn Smetsers van RPB geeft aan dat zijn bedrijf klaar was voor de volgende stap. Beide partijen blijven los van elkaar opereren, vanuit hun kantoren in Amsterdam en Turnhout.

Gerelateerde artikelen