Amsterdam Institute of Finance sponsort Young M&A Community

Wat zijn de belangrijkste trends in het opleiden van Finance en M&A professionals?

Het Amsterdam Institute of Finance is de nieuwe sponsor van de Young M&A Community! Waarom is dit een club die je als M&A professional moet kennen? 5 vragen aan programmamanager Paula Jääskeläinen.

Kun je iets vertellen over het AIF?  
“Het Amsterdam Institute of Finance (AIF) is een internationaal instituut voor financiële innovatie en educatie. Wij bestaan sinds 1990 en hebben in de loop van de jaren vele duizenden finance professionals opgeleid, onder andere op het gebied van corporate finance, risk management en onderhandelingen. Onze klanten werken bij financiële instellingen in Nederland, maar ook bij banken, asset management companies en corporates in Europa en de rest van de wereld. De docenten van het AIF zijn echte toppers: ze zijn werkzaam bij de beste faculteiten ter wereld, zoals University of Cambridge, INSEAD, Wharton School en Oxford University.”

Hoe zijn jullie de coronacrisis doorgekomen?  
“We hebben veel van onze programma’s omgezet in online trainingen wat eigenlijk erg goed ging. Onze klanten waren blij dat ze op deze manier hun skills op peil konden houden. Corporate klanten hebben ons gevraagd tailor-made online trainingen te ontwikkelen voor hele teams wat we graag deden. Toch hebben we veel van onze klassikale programma’s simpelweg moeten uitstellen. Gelukkig waren de meeste deelnemers erg begripvol. Maar weinig klanten hebben hun deelname definitief geannuleerd.”

Welke belangrijke trends zien jullie in het opleiden van finance professionals?
“We geloven dat de online mogelijkheden een blijvend verschijnsel zijn. Klassikale opleidingen, met networking opportunities en interactie met de docent en je mede-cursisten, zijn nog steeds belangrijk, maar er zal meer gebruik worden gemaakt van virtuele trainingen in combinatie met klassikaal lesgeven. Ook zijn duurzaamheid en ESG (Environmental, Social & Governance) beleid steeds belangrijker. En tenslotte: we merken dat de startup industry steeds meer een ‘motor’ achter de economie is, naast de meer traditionele, grotere bedrijven. Medewerkers van een startup, maar ook investeerders die interesse hebben in deze markt, hebben soms heel andere tools nodig dan de gebruikelijke wijsheden.”

Waarom hebben jullie je verbonden aan de Young M&A Community?  
“Het is een interessante en leuke groep van jonge, ambitieuze professionals, actief in M&A, investment banking, private equity en venture capital. Wij bieden veel trainingen aan op deze gebieden en kunnen veel waarde toevoegen aan hun ontwikkeling en vakkundigheid. Ook kijken we er naar uit om bijvoorbeeld masterclasses met onze docenten te organiseren voor de Young M&A Community members.”

Welke programma's bieden jullie aan die voor M&A-professionals interessant zijn?  
“Echte aanraders zijn onze vijfdaagse 'Mergers and Acquisition' training die een overzicht geeft van het hele M&A proces, en als follow-up de kortere cursus 'Acquisition Finance – Structuring the Deal'. Voor M&A lawyers is onze 'Finance for Lawyers' training onmisbaar. Verder bieden we bij voorbeeld een introductie in Private Equity aan, en een 3-daagse training Valuation. Last but not least, in het voorjaar van 2022 geven we weer het fantastische tweedaagse programma 'Entrepreneurial Finance' waar je meer leert over hoe je een waarde bepaalt voor een startup of scaleup company, en hoe je moet kiezen in welke nieuwe onderneming je gaat investeren – en wanneer je uit die investering moet stappen.”

Bekijk hier het volledige programma-aanbod van het Amsterdam Institute of Finance

Houd de agenda van de (Young) M&A-community in de gaten voor updates over de bijeenkomsten. In 2022 hopen we meerdere topdocenten van het Amsterdam Institute of Finance masterclasses te laten verzorgen. 

Gerelateerde artikelen