América Móvil steunt verkoop E-Plus door KPN

América Móvil zal op 2 oktober de verkoop van het Duitse KPN-onderdeel E-plus steunen, nu KPN de voorwaarden heeft verbeterd. Dat heeft KPN bekend gemaakt. Het bericht is opvallend, aangezien América Móvil, dat KPN wil overnemen, de verkoop van E-plus eerder als ongewenst bestempelde.

Eerder was América Móvil nog fel gekant tegen de overname, die onder de nieuwe voorwaarden 8,55 miljard euro zal opleveren. Daarnaast krijgt KPN o.a. een groter belang in Telefónica Deutschland (20,5 procent in plaats van 17,6 procent) en geeft het Telefónica een zogenoemde call-optie voor maximaal 2,9 procent in Telefónica Deutschland, die een jaar na de levering van E-Plus kan worden uitgeoefend.

KPN zal het grootste gedeelte van het 5 miljard euro-cash gedeelte gebruiken voor versteviging van de financiële flexibiliteit en de uitvoering van de strategie in Nederland en België. Daarnaast wil men in 2014 divident uitkeren aan aandeelhouders. 

Als adviseurs van Telefonica Deutschland traden op Morgasn Stanley, UBS en Bank of America Merrill Lynch. Juridisch advies werd ingewonnen bij McDermott Will & Emery LLP en CMS Hasche Sigle. 

Koninklijke KPN NV wordt bijgestaan door Goldman Sachs, JPMorgan, ING Groep en juridisch door Allen & Overy. 

América Móvil (AMX) liet weten dat het zijn overnamebod op KPN doorzet. Daarbij blijft onder meer het hoofdkantoor van KPN in Den Haag en blijft het merk KPN bestaan. Het aandeel KPN blijft daarnaast waarschijnlijk beursgenoteerd als het Mexicaanse bedrijf niet meer dan 95 procent van de aandelen in bezit krijgt.

Zie ook alle adviseurs bij de overname van KPN door América Móvil. 

Gerelateerde artikelen