Amerikanen melden zich weer voor belang in Funda

De Amerikaanse investeringsmaatschappij General Atlantic heeft zich weer gemeld voor een minderheidsbelang in huizensite Funda. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Twee jaar geleden hadden de investeerders ook al belangstelling. Toen hield meerderheidsaandeelhouder Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) de boot af.

"Ze hebben destijds schriftelijk hun belangstelling voor een deelname duidelijk gemaakt met redenen waarom ze geïnteresseerd zijn. En dat hebben ze nu weer gedaan", zegt makelaar Marcel de Groot tegen het FD. Hij is voorzitter van Stichting Administratiekantoor Funda (Stak), een groep individuele makelaarskantoren met een minderheidsbelang in Funda. De hernieuwde interesse komt op het moment dat de NVM de aandeelhoudersstructuur van Funda mogelijk wil herzien. De makelaarsvereniging heeft een belang van 70 procent in Funda, de overige stukken zijn in handen van Stak.

General Atlantic is bekend van beleggingen in technologiebedrijven zoals Uber en behoorde tot de eerste aandeelhouders van de Nederlandse betaaldienst Adyen. De investeringsmaatschappij liet Funda twee jaar geleden waarderen op 240 miljoen euro en zou toen een belang van 25 tot 40 procent in de huizensite willen nemen.

Gerelateerde artikelen