Amerikanen kopen Stage Entertainment

Het Amerikaanse Advance Publications neemt Stage Entertainment over. Het mediabedrijf koopt alle aandelen van investeerder CVC en Joop van den Ende. 

Dat heeft Advance Publications bekend gemaakt. De partijen doen geen mededelingen over de financiële details van de overname.  
Van den Ende had eerder al een groot deel van zijn aandelen verkocht aan CVC. De oprichter van het bedrijf blijf onder de nieuwe eigenaar als adviseur betrokken bij het bedrijf. 

Advance is een familiebedrijf dat is opgericht in 1922. Het investeert in verscheidene media, communicatie en technologie wereldwijd. Het bedrijf (12.000 werknemers) heeft onder andere belangen in magazines Vogue, Wired en Vanity Fair en in televisiezenders Eurosport en Discovery.

Stage Entertainment is uitgegroeid tot één van de grootste musicalproductiebedrijven ter wereld. Voorstellingen zijn te zien in 20 theaters in Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Rusland, Groot-Brittannië en de VS. Er werken meer dan 3.000 mensen bij het bedrijf. 

CMS adviseur

CMS adviseerde Advance bij de overname van Stage Entertainment. Het CMS-team dat optrad voor Advance bestond onder meer uit: Reinout Slot, Louise Wallace, Katja van Kranenburg, Gieneke van Nierop, Herman Boersen, Dex Destombes, Jenny Noordermeer, Rogier de Vrey, Martijn van der Bie, John Enser en Dolf Segaar.

Daarnaast waren de CMS-kantoren in Londen, Parijs, Hamburg, Madrid, Rome en Moskou betrokken bij de transactie. De verkopende aandeelhouders van Stage Entertainment werden bijgestaan door De Brauw Blackstone Westbroek. 

Gerelateerde artikelen