Amerikaanse unicorn koopt Britse start-up voor honderd miljoen

HR-bedrijf Deel betaalt honderd miljoen voor logistiek platform Hofy.

Het Amerikaanse HR en Payroll platform Deel neemt Hofy over, een Britse leverancier van IT-diensten en device lifecycle management die wereldwijd worden aangeboden. Hofy regelt het versturen van bedrijfsapparatuur naar nieuwe werknemers in meer dan 127 landen. Klanten als Forbes, Fujitsu en HelloFresh maken gebruik van deze dienst.

Hoewel er geen financiële details bekend zijn gemaakt, meldt het platform TechCrunch dat het zou gaan om een deal van ruim honderd miljoen dollar. Beide bedrijven zijn nog erg jong. Het Amerikaanse bedrijf Deel is opgericht in 2019 en heeft nu al een waarde van twaalf miljard dollar. Twee jaar na de oprichting zou Deel al meer dan een miljard waar zijn geweest, aldus Bloomberg. Daarmee geldt het bedrijf als een unicorn. Onlangs haalde het bedrijf nog 630 miljoen dollar op bij investeerders.

Hofy is een bedrijf in Londen dat is opgericht in 2020. De waarde ervan is niet bekend, maar Hofy haalde voorafgaand aan de deal voor ruim dertig miljoen dollar op bij investeerders.

De diensten van Hofy omvatten volledige end-to-end IT-levenscyclusbeheer, van levering en reparatie tot apparaatbeveiliging en gegevensverwijdering. Later dit jaar gaat Deel deze dienst aanbieden via Deel IT, een nieuw bedrijfsonderdeel. Onboarding en distributie van hardware is via Deel voortaan te raadplegen via één platform.

Lees ook: De droomexit van Mployee: Een in Rotterdam gevestigde Salesforce-oplossing overgenomen door Bullhorn

Gerelateerde artikelen