Amerikaanse PCM neemt Nederlandse Clinical Trial Service over

Inbound cross-border overname in de markt voor gedecentraliseerde klinische onderzoeken.

PCM Trials, een in Denver (VS) gevestigde leider in het leveren van mobiele onderzoeksverpleegkundigen voor gedecentraliseerde klinische onderzoeken (DCT’s), kondigt de overname aan van Clinical Trial Service (CTS).

In 1993 is Clinical Trial Service opgericht door eigenaar en directeur Mirjam Bruggink. CTS is een onafhankelijke, private Contract Research Organisatie (CRO). Inmiddels is het bedrijf, dat gevestigd is in Losser, uitgegroeid tot een CRO die twee volwaardige diensten in haar portefeuille heeft: Clinical Operations en Home Care Service. Het bedrijf is een voorkeursleverancier geworden van mobiele onderzoeksverpleegkundigen voor enkele van de grootste namen in de farmaceutische industrie.

Om invulling te geven aan de dienstverlening heeft CTS inmiddels samenwerkingsverbanden met meer dan 50 wereldwijde partners (CRO’s) en daarmee toegang tot duizenden home care professionals. Een van deze partners is de overnemende partij PCM Trials, dat meer dan 30 jaar ervaring heeft in het beheren en bemannen van wereldwijde klinische onderzoeken met opgeleide mobiele onderzoeksverpleegkundigen voor DCT’s. De overname, die onmiddellijk van kracht wordt, breidt de mondiale voetafdruk van PCM Trials verder uit.

“CTS past bij ons”, zegt Greg Austin, president van PCM Trials uit Denver. “We werken al jaren met hen samen bij talloze onderzoeken om hoogwaardige onderzoeksverpleegkundigen te leveren voor veel van onze meest complexe internationale klinische onderzoeken. Hun vermogen om de markt-, cultuur- en regelgevingsvereisten van een individueel land te begrijpen, stelt ons in staat om onderzoeken op tijd te starten en af te ronden.”

“Deze overname bood ons de ideale oplossing om ons bedrijf te laten groeien”, aldus Mirjam Bruggink, eigenaar en oprichter van CTS. “Onze twee organisaties zijn vanuit cultureel oogpunt goed op elkaar afgestemd en bezitten vergelijkbare waarden rond het belang van het bevorderen van klinisch onderzoek. Omdat PCM Trials onafhankelijk is en geen deel uitmaakt van een groter verticaal geïntegreerd bedrijf, heeft het meer een familiale uitstraling. PCM Trials brengt verder financiële kracht om ons naar het volgende niveau te brengen in het leveren van service en innovatie aan onze klanten. We zijn allemaal erg enthousiast over deze nieuwe stap.”

De koper werd bij deze deal juridisch bijgestaan door Osborne Clarke (Teamlead Herke van Hulst).

De M&A-lawyer van Clinical Trial Service was AKD (Teamlead Carlos Pita Cao), de Tax Advisory werd eveneens door AKD geleverd (teamlead Ludo Luijks), en voor de due diligence tekende TCF (teamlead Axel Fuhri Snethlage).

Gerelateerde artikelen