Amerikaanse moeder wil Q-Park in de etalage zetten

Laatst gewijzigd: 14 oktober 2023 11:43
De Europese parkeergarages kunnen ongeveer miljard euro opbrengen.

De Amerikaanse investeerder KKR overweegt de verkoop van zijn parkeergarages Q-Park. De Europese parkings hebben een waarde van zo’n vier miljard euro, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Vijf jaar geleden onderzocht KRR ook al eens de mogelijkheid om Q-Park af te stoten. Dat was een jaar nadat de Amerikaanse investeerder het parkeerbedrijf had gekocht.

KKR zou al gesprekken hebben gevoerd met adviseurs over een mogelijke verkoop. Naar verluidt kan er volgend jaar begonnen worden met het peilen van de interesse van kopers. Een woordvoerder van KKR weigerde commentaar te geven.

Q-Park kwam in 2017 in handen van de investeerder, toen de aandeelhouders hadden ingestemd met het bod van drie miljard euro van de Amerikanen. Het bedrijf was in handen van veelal Nederlandse institutionele beleggers. Q-Park is behalve in Nederland ook actief in Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Het bedrijf heeft een portefeuille van zo’n 3400 parkeergarages. (ANP)

Lees ook: Behind the Deal: Roompot-KKR

Gerelateerde artikelen