Amerikaanse logistieke reus verorbert Belgische start-up

Logility krijgt het eerste logistieke platform met generatieve AI.

Het Amerikaanse bedrijf Logility Inc, specialist in supply chain planning, neemt de Belgische IT start-up Garvis over. Logility draait een  omzet van 124 miljoen dollar. Het is een onderdeel van het beursgenoteerde American Software Inc. Met de deal is 25 miljoen euro gemoeid.

Garvis combineert grote taalmodellen met AI-native demand forecasting. Het product van deze Belgische start-up wordt ingevoegd in dat van Logility. Die krijgt daardoor het enige supply chain planning platform dat gebruik maakt van generative AI. Logility wil hiermee vraag en aanbod beter en sneller op elkaar afstemmen.

“We staan aan de vooravond van een belangrijke transformatie in supply chain planning met de vooruitgang in technologie, generatieverschuivingen van planners en de hoge snelheid van marktveranderingen en verstoringen”, zegt Allan Dow, president van Logility. “Met een AI-gedreven aanpak als kern heeft Garvis een revolutie teweeggebracht in de manier waarop bedrijven de vraag voorspellen in een zeer dynamische markt.”

Gerelateerde artikelen