Amerikaanse koper voor bankroete fietsmerk VanMoof

Laatst gewijzigd: 01 augustus 2023 09:22
Het Amerikaanse bedrijf micromobility.com werkt aan een overname van het failliete VanMoof.

Dat schrijft micromobility.com op de eigen website. Het bedrijf heeft al een zogeheten niet-bindend bod op VanMoof gedaan dat positief zou zijn ontvangen. Financiële details werden niet gemeld.

Micromobility.com maakt elektrische fietsen en steps en is actief in de Verenigde Staten en Europa. Topman Salvatore Palella zegt dat nu wordt gewerkt aan een bindend bod op VanMoof. Hij zegt dat VanMoof bekendstaat om zijn kwaliteit en innovatie, met ook een succesvol abonnementsmodel. Door VanMoof over te nemen kan micromobility.com zijn positie op de markt voor elektrisch stadsvervoer en de eigen portefeuille versterken, aldus Palella.

De potentiële overname van VanMoof maakt volgens Palella deel uit van de langetermijnstrategie voor de mobiliteitsmarkt. Het in 2015 opgerichte micromobility.com, dat een beursnotering in New York heeft, zal meer informatie melden over het overnameproces bij verdere ontwikkelingen, aldus de verklaring.

VanMoof ging eerder deze maand failliet. Dat leverde problemen op voor de eigenaren van de fietsen omdat het verlieslijdende bedrijf veel onderdelen specifiek liet ontwerpen en ook veel eigen software had. De curatoren zijn bezig de mogelijkheden van een doorstart te onderzoeken.

Er zouden meerdere partijen interesse hebben in een overname van VanMoof. De curatoren verklaarden onlangs tegen RTLZ dat er concrete gesprekken worden gevoerd met “serieuze gegadigden” over een overname.

Gerelateerde artikelen