América Móvil herhaalt verkoopambitie KPN

América Móvil overweegt nog altijd zijn belang in KPN te verkopen. Financieel directeur Carlos Garcia Moreno sprak vrijdag tijdens een bijeenkomst in Barcelona van signalen van partijen die interesse zouden hebben.

Het Mexicaanse telecombedrijf heeft ruim een vijfde van KPN in handen. Volgens Moreno kan América Móvil er voor kiezen de aandelen aan te bieden als onderpand van obligatieleningen. Ook zou een verkoop van de stukken aan één partij een optie zijn. Het belang is gelet op de huidige koers van het aandeel circa 2,7 miljard euro waard.

América Móvil beschouwt het belang in KPN al langere tijd als een bezitting die beschikbaar is voor verkoop. Het bedrijf liet in 2014 al doorschemeren dat de aandelen KPN na de mislukte poging om het Nederlandse bedrijf over te nemen werden gezien als een belegging, waarvan op termijn tegen de juiste prijs afscheid kon worden genomen.

América Móvil zag zijn poging tot een overname van KPN in 2013 stranden. De Mexicanen stapten in 2012 in het Nederlandse bedrijf en bouwden toen een belang op van 28 procent.

(AFN) 

Gerelateerde artikelen