Alweer stuurt Bam dochters de laan uit

Koninklijke BAM Groep heeft overeenstemming bereikt met de Belgische bouwgroep Thomas & Piron over de verkoop van werkmaatschappij BAM Galère. Ook de dochteronderneming BAM Lux in Luxemburg en het materieel van BAM Galère zijn onderdeel van de deal. 

De transactie, onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten, zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond. Partijen maken geen financiële details bekend over de transactie.

De transactie zal een beperkte invloed hebben op de winst-en-verliesrekening voor 2021 en de winstverwachting voor 2021 blijft ongewijzigd, zegt Bam. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

BAM Galère is groot in Franstalig België en actief in Wallonië, Brussel en – via dochteronderneming BAM Lux – in het Groothertogdom Luxemburg. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro en telt 650 medewerkers. 

Volgens CEO Ruud Joosten van BAM is deze transactie onderdeel van een herstructureren van BAM’s portfolio. Het bedrijf wil zich concentreren op markten en projecten waar het de concurrentie de baas is en op duurzame oplossingen.

Eerder dit jaar stuurde het bouwbedrijf BAM Swiss, BAM Facilities Services (Duitsland) en BAM Deutschland de laan uit.

 

 

Gerelateerde artikelen