Alumni uit Nijmegen en Maastricht doen meeste deals

Een dealmaker die heeft gestudeerd in Nijmegen of Maastricht doet de meeste deals. Dat blijkt uit onderzoek van MenA.nl.

Uit eerder onderzoek bleek dat de Erasmus Universiteit de hofleverancier was van de meeste dealmakers. Deze 979 dealmakers zijn in totaal goed voor 1901 unieke deals. Indrukwekkend, maar als de top tien van Universiteiten met de meeste dealmakers wordt gesorteerd op het gemiddeld aantal deals per dealmaker gooien de Law Business School (Nijmegen) en Universiteit Maastricht de hoogste ogen. 

Dealmakers met een diploma van de Nijmeegse Law Business School, een samenwerkingsverband van 16 Nederlandse advocatenkantoren, zijn goed voor 3,43 deals per persoon. De nummer twee, Universiteit Maastricht, scoort een nette 3 deals per alumni. Alumni van het Erasmus staat op de tiende plaats, met 1,94 deals per alumni. 

De lezer bekend met de league tables van MenA.nl, zou de verschillen kunnen verklaren vanuit het type werk dat de alumni doen. Dealmakers van het Erasmus werken veelal als zakenbankier of corporate-finance-adviseur. Die doen relatief minder deals per jaar dan advocaten. Dit argument gaat echter maar ten dele op. De Universiteit Leiden, vooral leverancier van advocaten, staat met een achtste plaats ook niet al te hoog. 

 

De aantallen deals en dealmakers zijn gebaseerd op deals in de periode 2012 – oktober 2017.

Lees ook:
Erasmus hofleverancier van Nederlandse dealmakers

Gerelateerde artikelen