Altice haalt 8,6 miljard op voor Cablevision-deal

Het in Amsterdam genoteerde Altice heeft via het Amerikaanse Cablevision 8,6 miljard dollar (7,7 miljard euro) opgehaald ter financiering van de overname van dat bedrijf. Dat maakte Altice donderdag bekend.

Altice maakte op 17 september bekend Cablevision in te willen lijven voor 17,7 miljard dollar. Cablevision moest onder de overeenkomst 8,6 miljard dollar aan nieuw kapitaal aantrekken, wat dus is gelukt. Met de schuldenuitgifte komt de totale schuldenlast van Cablevison uit op 14,5 miljard dollar met een gemiddelde looptijd van 6,6 jaar en een gemiddelde rente van 7,5 procent.

Altice liet verder weten op koers te liggen met besparingen en synergiën in de gehele groep en de overgenomen bedrijven Portugal Telecom, Suddenlink en Cablevision. Ook werden de doelstellingen voor marges bij Numericable-SFR en Altice bevestigd.

Het van oorsprong Franse kabelconcern meldde donderdag verder circa 1,8 miljard euro op te willen halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. De aandelen zullen worden geplaatst bij institutionele beleggers. De opbrengst van de emissie wordt aangewend om de overname van Cablevision mede te financieren.

(ANP)

Gerelateerde artikelen