Antea stapt in franchiseketen Kwalitaria

Franchiseketen mikt op jaarlijks vijftien nieuwe vestigingen en twintig procent omzetgroei.

Antea is in Kwalitaria gestapt, de grootste cafetariaformule van het land met 134 vestigingen. De franchiseketen wil hiermee de groei versnellen. Jaarlijks moeten er vijftien vestigingen bijkomen. De beoogde omzetgroei is twintig procent. Dat is hoger dan het marktgemiddelde van zeven procent. De consumentenomzet bedroeg vorig jaar 58 miljoen euro. 

Het belang van Antea in Kwalitaria bedraagt nu 55 procent, de directie bezit 20 procent. Joep Leemans (algemeen directeur), Leonardo Hopstaken (directeur Finance, Legal en HR), Martijn Boone (marketing & sales directeur) en Rogier Janssen (franchise directeur) blijven de directie voeren en vergroten hun aandelenbelang. Oprichter Antonio Stroes blijft tevens betrokken als adviseur en aandeelhouder (25%).

Overnames van bestaande cafetaria’s en locaties en investeringen in het online platform zijn belangrijke speerpunten van Kwalitaria. Afgelopen jaar is het concept ‘Take Away & Delivery’ geïntroduceerd, een nieuwe variant met minder vierkante meters en daardoor minder benodigde investering. Ook wil Kwalitaria de zakelijke markt betreden en inzetten op vegetarische producten in het assortiment.

Robert De Boeck, managing partner van Antea, noemt de foodservice een interessante markt. “Dit vanwege de consolidatiemogelijkheden en de stabiele groei van deze sector.”

Bekijk hier welke adviseurs bij deze deal betrokken waren. 

Gerelateerde artikelen