Alpine neemt Thunderplugs over

Buy & build voortgezet door PE-partij Vendis in de groeiende markt voor oorbescherming.

Festivalminnende millennials en de bandjesgeneratie daarboven weten: teveel feestjes met te harde muziek is een ramp voor de oren. Geen wonder dat er dus een hoop gebeurt op de markt voor gehoorbescherming. We hadden al de acquisitie van dopjesmaker Alpine door Vendis, en nu komt daar Thunderplugs bij. 

Safe Ears B.V., beter bekend onder haar merknaam Thunderplugs, werd opgericht in 2011 door twee jonge muzikanten en ondernemers, Koen Brouwer en Quinten Huigen. Hun missie was om hoogwaardige gehoorbescherming aan te bieden op locaties waar dit het meest nodig is en in de afgelopen jaren hebben ze een sterke positie opgebouwd in het zogenaamde Events & Venues kanaal, met een uitgebreid netwerk aan klanten, waaronder poppodia, clubs en festivals.

De Alpine-deal is nog in de race voor de M&A Awards, bij de categorie Best Small Cap. Dat leverde deze creatieve inzending op van dealmaker Oaklins, wat deze reactie opleverde van TIC Advisory, ook dit jaar betrokken bij een deal in de gehoorbescherming. Volgens Oaklins laat deze extra acquisitie goed zien dat de strategie van Vendis en Alpine zeer goed op orde is en de deal de award verdient. Wie er ook hoger moge eindigen op de awards, Oaklins en TIC geven in ieder geval allebei aan veel zin te hebben om op de M&A Awards gezamelijk het glas te heffen op een mooi jaar vol interessante transacties. 

Gerelateerde artikelen