Allianz neemt Rabo PGGM PPI definitief over

Allianz heeft goedkeuring ontvangen van de toezichthouders voor de overname van Rabo PGGM PPI. In februari bereikte Allianz overeenstemming met Rabobank om Rabo PGGM PPI over te nemen. NuĀ is aan alle voorwaarden voor de overname voldaan.

De overdracht van Rabo PGGM PPI naar Allianz heeft inmiddels plaats gevonden. De nieuwe naam wordt Allianz Premie Pensioen Instelling B.V.

Voor Allianz betekent de overname een verbreding van het assortiment pensioenoplossingen voor werkgevers. Naast een DC-verzekeringsoplossing biedt Allianz nu ook een PPI-oplossing.

De huidige klanten van de PPI worden zorgvuldig geïnformeerd over de transitie. Rabobank blijft de pensioenadviseur voor deze klanten. Voor het zakelijk pensioendomein kiest Rabobank ervoor om zich te focussen op de rol als adviseur. PGGM heeft er voor gekozen zich de komende jaren te richten op de dienstverlening aan pensioenfondsen. Dit doet zij met het oog op een gestroomlijnde invoering van een nieuw pensioencontract. Daarmee is zowel voor PGGM als voor Rabobank een positie in een PPI-organisatie minder passend geworden.

Allianz verzorgt sinds 2017 de risicoverzekeringen voor Rabo PGGM PPI en maakt daarmee deel uit van de pensioenregeling. 

Gerelateerde artikelen