Allen & Overy legal adviseur PAI bij verkoop Roompot

Afgelopen donderdag werd de verkoop van vakantieparkenbedrijf Roompot aangekondigd aan de Amerikaanse investeerder KKR. De verkopende partij PAI Partners werd juridisch bijgestaan door Allen & Overy.

Roompot werd in 1965 opgericht in Zeeland. Het bedrijf bezit 33 vakantieparken in Nederland, Duitsland en België die direct worden uitgebaat. Daarnaast werkt Roompot samen met nog eens meer dan 100 andere vakantieparken waarvoor het onder andere de verhuur verzorgt. Naar eigen zeggen is het 2100 medewerkers tellende bedrijf de op één na grootste uitbater van vakantieparken in Europa.

Onder de hoede van PAI wist Roompot de omzet en het bedrijfsresultaat met dubbelcijferige percentages op te voeren. Jaarlijks worden volgens Roompot zo'n 13 miljoen overnachtingen geboekt in vakantiehuisjes van het bedrijf, wat voor een omzet van bijna 400 miljoen euro zorgt.

De verkoop van Roompot hing al langer in de lucht. Afgelopen najaar meldde Het Financieele Dagblad dat het bedrijf voor 1 miljard euro in de etalage stond. 

PAI Partners werd in de transactie geadviseerd door Allen & Overy.

Het team stond onder leiding van Karine Kodde. Het Allen & Overy-team bestond verder uit Ludo Luijks, Godfried Kinnegim, Marius van der Torren, Seppe Stax, Marjet van Bezooijen, Arnold Keizer, Sophie Roozendaal, Otto Quist, Hanneke Schreur, Isabella Ter Weijden, Karan Dinamani en Emma Besselink. 

Het fiscaal advies van PAI wordt voorzien door PwC. Maarten Arends is in de lead. Remco van Daal gaf leiding aan de Financial Due Diligence

Lees ook: Clifford Chance adviseert KKR bij overname Roompot

Gerelateerde artikelen