Allen & Overy adviseert rondom beursgang vastgoedfonds NEPI Rockcastle

Vastgoedfonds NEPI Rockcastle debuteerde vorige week woensdag aan de Amsterdamse beurs. Tim Stevens van advocatenkantoor Allen & Overy stond het vastgoedfonds bij.

De vastgoedfusie NEPI Rockcastle ontstond eind mei uit een samensmelting van New Europe Property Investments (NEPI) in Boekarest en Rockcastle in Johannesburg. Voor de bundeling bezat het Zuid-Afrikaanse Rockcastle een slordige 1,7 miljard euro aan vastgoedeigendom. Door de beursgang is NEPI Rockcastle, een van de grootste investeerders in commercieel vastgoed in continentaal Europa, ongeveer 6,1 miljard euro waard.

De beursgang werd geleid door ING, het Zuid-Afrikaanse Java Capital en het eveneens Zuid-Afrikaanse CDH (Zuid-Afrikaans recht). Ook de accountants van PwC en Clifford Chance (Roemeens recht) mengden zich tussen het adviescorps. Daarnaast was ook ECM-advocaat Tim Stevens van Allen & Overy (Nederlands recht) bij de beursgang betrokken en wij spraken hem.

Wat was de rol van Allen & Overy in de listing?
“Wij traden op voor NEPI Rockcastle plc., een op Isle of Man gevestigde vennootschap, die fungeerde als rechtsopvolger op grond van de fusie van NEPI gevestigd in Boekarest en Rockcastle gevestigd in Mauritius.”

Om wat voor notering ging het?
“Het was een notering van gewone aandelen. Er konden nieuwe aandelen uitgegeven worden nadat de fusie eind juni afgerond was. Inhoudelijk was het eigenlijk een voortzetting van de eerdere noteringen van de voormalige fusiepartners in Boekarest en Johannesburg.”

Waarom heeft het fonds gekozen voor een notering in Amsterdam?
“Amsterdam is aantrekkelijk, want Nederland maakt onderdeel uit van de EU. Daarmee geeft het toegang tot een diepe kapitaalmarkt. NEPI Rockcastle had bovendien al een kantoor in Amsterdam.”

Zitten er nog beursgangen in de pijplijn?
“Zolang de volatiliteit zo laag blijft als deze nu is, verwacht ik meer beursgangen in de nabije toekomst.”

Lees ook:
Allen & Overy doet grootste deals eerste halfjaar 2017
Houthoff Buruma timmert aan de weg als IPO-kantoor

Gerelateerde artikelen