Allen & Overy doet grootste deals eerste halfjaar 2017

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:44
Advocatenkantoor Allen & Overy heeft de grootste deals van het eerste halfjaar genoteerd. Stibbe is hard gestegen. Dat blijkt uit de MenA.nl league tables van advocatenkantoren.

>> Zie ook de full page halfjaarupdate League Tables H1 2017 in FD.

De advocaten van Allen & Overy adviseerden bij deals met een totale dealwaarde van 13,2 miljard euro. Een schijntje vergeleken met de 89 miljard over heel 2016, maar dat was te verwachten. De waarde van Nederlandse deals is in het eerste halfjaar van 2017 gekelderd. Ondanks de veel lagere dealwaarde dan vorig jaar, blijft Allen & Overy angstgegner De Brauw Blackstone Westbroek voor in de league tables gesorteerd op dealwaarde. De advocaten van The Rock staan met 9,6 miljard op de tweede plaats. Hiermee is de top 2 gelijk aan de league tables over 2016.  

Eerste plaats dankzij EQT, Vanderlande en DSM

Karine Kodde van Allen & Overy
Allen & Overy was dit jaar betrokken bij drie miljardendeals. Karine Kodde (foto rechts) adviseerde het Zweedse private-equitybedrijf EQT bij de verkoop van Bureau van Dijk aan Moody’s voor drie miljard euro en NPM Capital bij de verkoop van Vanderlande aan Toyota Industries voor 1,2 miljard. Tim Stevens adviseerde DSM bij de verkoop van de Amerikaanse joint venture Patheon aan Thermo Fisher Scientific voor 6,5 miljard. De grootste deal van het eerste halfjaar.
 
De Brauw was ook betrokken bij de deal van DSM. Paul Cronheim adviseerde target Patheon. Het kantoor is dit jaar vooralsnog bij twee miljardendeals betrokken. Arne Grimme adviseerde de verkopende institutionele beleggers bij de verkoop van parkeergaragebedrijf Q-Park aan investeerder KKR voor drie miljard.  

Skadden houdt NautaDutilh van het podium 
Skadden Arps Slate Meagher & Flom houdt NautaDutilh van het podium. Beide kantoren waren betrokken bij de verkoop van Patheon. Skadden adviseerde Patheon en NautaDutilh was de Nederlandse adviseur van koper Thermo Fisher Scientific. De Amerikanen blijven NautaDutilh voor in de rankings dankzij hun adviesrol bij de overname van Bureau Van Dijk. Zij adviseerden koper Moody’s, samen met een team van Stibbe onder leiding van Hans Witteveen
 

Allard Metzelaar van Stibbe
Stibbe schiet omhoog in de league tables
Vergeleken met vorig jaar scoort Stibbe opvallend goed. In 2016 viel het kantoor buiten de league tables, nu staat het met 7,1 miljard op de vijfde plaats. Het kantoor adviseerde zoals vermeld bij de overname van Moody’s en bij de verkoop van Q-Park voor 2,95 miljard euro. Bij de garagedeal stond het team van Stibbe onder leiding van Allard Metzelaar (foto rechts). 
 
Freshfields Bruckhaus Deringer en DLA Piper hebben de top tien niet gehaald. DLA Piper stond eind 2016 hoog in de league tables dankzij de betrokkenheid (van het Amerikaanse DLA-kantoor) bij de overname van NXP (nu wat onzeker) van 43 miljard euro. Freshfields stond eind 2016 op de negende plaats, maar valt nu met 315 miljoen euro ver buiten de top tien.

 

Lees ook:
ING adviseert bij meeste deals in H1 2017
Zakenbank J.P. Morgan doet grootste deals H1 2017
Lexence meest actieve dealmaker eerste halfjaar 2017
Allen & Overy doet grootste deals eerste halfjaar 2017
Private equity piekt in eerste halfjaar 2017
Waarde overnames keldert in eerste halfjaar van 2017 

 

Gerelateerde artikelen