Allard Goldschmeding nieuwe CFO Acomo

Allard Goldschmeding treedt per 1 december 2015 in dienst als CFO bij Amsterdam Commodities N.V.
Amsterdam Commodities (Acomo) is het aan Euronext Amsterdam genoteerde handelshuis in specerijen en noten, voedingsingrediënten, thee en eetbare zaden. Goldschmeding stapt over van Vion Food Group en volgt de in augustus vertrokken CFO Jan ten Kate op. 
Eerder bekleedde hij Goldschmeding CFO posities bij H.J. Heinz, Sara Lee Corporation en werkte hij als principal consultant bij Archstone Consulting.
Acomo CEO Erik Rietkerk zegt in een toelichting: “We hebben de tijd genomen om een goede CFO te vinden die Jan ten Kate kon opvolgen. Hij moest ervaring en affiniteit met de food business hebben, passen in de financiële rol die de holding heeft en onze dochterondernemingen met zijn vakkennis en persoonlijkheid kunnen motiveren en faciliteren. Allard voldoet aan dat profiel. Ik kijk er naar uit met hem te gaan samenwerken.”
Allard Goldschmeding is verguld met de nieuwe stap in zijn carrière: “De dochterondernemingen van Acomo hebben alle een prachtige historie, track record en zijn uitstekend voorgesorteerd op toekomstige ontwikkelingen in de food sector en de repectievelijke supply chains waarin zij opereren. De toegevoegde waarde die ze hun producenten en afnemers bieden is een optelsom van diverse handelsfuncties waaronder de financiering van de handelsactiviteiten. Door de mogelijkheden en risico’s die daarmee samenhangen is de financiële functie van de holding vanzelfsprekend van groot belang.” 
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 26 april 2016 zal Allard Goldschmeding tevens voorgedragen worden als statutair bestuurder.
Gerelateerde artikelen