Algemeen directeur Daniel Ropers vertrekt bij Bol.com

Bol.com krijgt een nieuwe algemeen directeur. Daniel Ropers die al jaren de baas is bij de webwinkel, vertrekt per 1 oktober om iets anders te gaan doen. Hij wordt opgevolgd door huidig operationeel directeur Huub Vermeulen.

Ropers stond in 1998 aan de wieg van Bol.com en is sindsdien verbonden aan het bedrijf. Hij heeft ervoor gekozen om aan de slag te gaan als topman bij de wetenschappelijke uitgeversgroep Springer Nature. "Bol.com verlaten is één van de moeilijkste besluiten in mijn leven geweest'', zegt hij. De post bij Springer Nature is volgens hem echter een 'unieke kans'.

Naast Vermeulen bestaat de directie van Ahold Delhaize-dochter Bol.com straks uit Gert-Jan Janssen, Jurrie van Rooijen, Margaret Versteden en Patrick Wauters. Het opvolgingsproces voor de post die Vermeulen nu nog bekleedt, voluit 'Operations & Fulfilment' genoemd, is inmiddels opgestart.

Cyrte en NPM
In 2009 kocht Cyrte Investments, een voormalig onderdeel van Delta Lloyd, Bol.com van het Duitse Holtzbrinck Networks. In 2010 nam NPM Capital een aandeel van 44 procent van over van Cyrte. Bij deze laatste deal kreeg NPM advies van advocatenkantoor NautaDutilh en Cyrte van Goldman Sachs en Loyens & Loeff. Ahold nam de online retailer in 2012 over van Cyrte en NPM voor een bedrag van 350 miljoen euro.

Zakenbank JPMorgan en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek stonden toen Ahold bij. Verkopers Cyrte, NPM en het management van Bol.com kregen advies van zakenbank RBS en advocatenkantoor Loyens & Loeff.

Bron: ANP/MenA

Lees ook uit het archief:
CFO Award-winnaars Hooft Graafland (Heineken), De Wit (Bol.com) en Vree (Arcadis) mede geroemd om hun M&A-kwaliteiten

 

Gerelateerde artikelen