Alex van Groningen verwelkomt VeeCee

Alex van Groningen verwelkomt VeeCee, een netwerk van professionals in Venture Capital met afdelingen in Amsterdam, Londen en Berlijn.

Met gepaste trots mag Alex van Groningen bekend maken dat stichting VeeCee sinds begin deze maand deel uitmaakt van het Community-netwerk. VeeCee is opgericht voor en door jonge professionals in de Venture Capital-sector en organiseert nu al een paar jaar zeer geslaagde bijeenkomsten. 

Op het eerste gezicht lijkt VC natuurlijk erg op Private Equity, een vakgroep die al bediend wordt door de M&A en Young M&A Community. Waarom dan toch een aparte community? In de eerste plaats is de aard van de investeringen anders. Kleinere tickets, hoger risico en kleinere bedrijven vergen een andere aanpak dan traditionele Private Equity-investeringen. Omdat er in de start-upfase vaak meerdere vroege investeerders nodig zijn om de risico’s te delen is de sfeer eerder coöperatief dan competitief – met daarmee ook de noodzaak om elkaar geregeld gezellig te treffen om een goed netwerk op te bouwen. Ook is het ‘ecosysteem’ (een typisch VC-woord dat u nog vaak zal teruglezen) heel anders – geen nette pakken, grijze haren of marmeren kantoren, maar de spreekwoordelijke ‘sneakers en hoodies’. 

Geen community zonder communitynieuws; de komende tijd zullen er op MenA.nl geregeld stukken uit en over de VeeCee-community gedeeld worden. Daarbij gaat het uiteraard om de gesloten deals, maar ook om de personalia van de in de sector werkzame professionals. Ook bestaat er de behoefte om een antwoord te krijgen op de simpele vraag: ‘wat onderscheidt een topinvesteerder van de rest?’. Door middel van interviews met de belangrijkste dealmakers proberen we hierop een antwoord te formuleren.

Naast een verdere uitbouw van de netwerkbijeenkomsten krijgt de VeeCee-Community nu ook toegang tot het uitgebreide netwerk van trainingen via Alex van Groningen en het AIF.

Het dagelijks bestuur van Stichting VeeCee was in handen van de oprichters, Pieter Welten (Prime Ventures), Ilan Goudsmit (Endeit Capital), Eli van Goudoever (EclecticlQ), Mathijs de Wit (Newion), Nick Kalliagkopoulos (Prime Ventures) en Jan Andriessen (henQ). In de nieuwe situatie adviseert een Raad van Advies bij het beheer van de Community. Deze RvA bestaat uit Laura Cramer (Social Impact Ventures), Ronald Kemmeren (HPE Growth), Margaret Perchik (Prime Ventures), Ernst Rustenhoven (Slingshot Ventures).

De corporate partners van VeeCee zijn Houthoff, ABN AMRO en Amazon Web Services

Heeft u meer vragen over VeeCee of wilt u zich aansluiten bij de Community, dan kunt u contact opnemen met Kimberley Galenkamp. Voor redactionele vragen kunt u contact opnemen met Constanteyn Roelofs. Een mooie VC-investering gedaan? Dan kunt u die hier aanmelden! 

Gerelateerde artikelen