Albers Alligator vindt twee nieuwe eigenaren

Wegens een opvolgingsvraagstuk werden er kopers gezocht.

Albers Alligator, leverancier van flexibele opslagsystemen en speciale dak- en doekconstructies, heeft twee nieuwe eigenaren. Lennard Blijdorp, sinds begin dit jaar eigenaar van PNW Invest, en Michael van der Windt hebben de aandelen van het 123 jaar oude bedrijf uit Wageningen overgenomen van Ronald Edel. Het duo heeft de ambitie om de internationale activiteiten uit te breiden en het productaanbod te diversifiëren.

De deal is begeleid door M&A-specialist Marktlink. Albers Alligator is internationaal actief in de markt voor flexibele opslagsystemen voor water, mest, biogas en industriële vloeistoffen. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in drijvende en vaste afdekconstructies en speciale doekconstructies, zoals stadionoverkappingen, luchthallen voor buitensportverenigingen en in drijvende afdekkingen voorzien van zonnepanelen. Het bedrijf is actief in meer dan veertig landen.

Ronald Edel, de voormalige eigenaar van Albers Alligator, blijft actief in de directie. Zijn keuze om het bedrijf over te dragen aan de nieuwe eigenaren was ingegeven door het ontbreken van familieopvolging en het potentieel dat hij in jonge ondernemers ziet.

Gerelateerde artikelen