AkzoNobel-topman Ton Büchner stopt per direct

AkzoNobel neemt per direct afscheid van topman Ton Büchner. Het Nederlandse verf- en chemiebedrijf heeft de Belg Thierry Vanlancker aangesteld als zijn opvolger.

Dat laat AkzoNobel woensdagochtend weten in een persbericht. Wegens gezondheidsredenen legt Büchner zijn functie per direct neer. Vlak na zijn aantreden in 2012 kreeg hij last van een burn-out en lag toen enkele maanden uit de roulatie.

Onduidelijk is of dat heeft meegespeeld in de beslissing om nu te stoppen. "Voor mij is dit een zeer ongelooflijk moeilijke beslissing, maar ik moet me nu op mijn gezondheid focussen", zegt Büchner in de persverklaring.

Thierry Vanlancker was hoofd van de afdeling speciaalchemie en neemt per direct zitting als nieuwe bestuursvoorzitter. Zijn opvolger als hoofd van de chemietak, die in september verkocht gaat worden, wordt binnenkort voorgedragen. 

Intussen zal op 27 juli het kort geding tussen de activistische aandeelhouder Elliot en AkzoNobel plaatsvinden. Elliott, dat een belang heeft van 9,5 procent, eist dat Akzo een buitengewone aandeelhoudersvergadering belegt waar het ontslag van president-commissaris Antony Burgmans wordt voorgesteld.  

 

Gerelateerde artikelen