AKD opent vestiging in Luxemburg

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:31
Advocatenkantoor AKD, bestaande uit 220 advocaten, notarissen en fiscalisten, opent een vestiging in Luxemburg. De nieuwe vestiging van AKD gaat zich voornamelijk richten op corporate structuring, fiscaliteit, banking & finance en de fondsenpraktijk.
AKD, die naar eigen zeggen bezig is met een internationale groeistrategie, geeft als motivatie voor de uitbreiding de "toenemende vraag naar geïntegreerde, internationale juridische dienstverlening in landen met een hoogwaardig en stabiel rechtssysteem," zo is te lezen in het persbericht. Het nieuwe kantoor is gevestigd aan de 3, Rue du Fort Rheinsheim te Luxemburg.
 
AKD biedt, met het aannemen van drie partners en hun teams, met onmiddellijke ingang juridische en fiscale diensten aan vanuit Luxemburg. De drie partners, Bernard Beerens (foto hierboven), Ayzo van Eysinga en Rutger Zaal hebben allen ervaring op het gebied van de Luxemburgse en internationale rechtspraktijk. Het totale team bestaat uit zes belastingadviseurs en zes advocaten. In afwachting van toestemming van de lokale Orde van Advocaten, de zogenoemde Barreau de Luxembourg, worden de diensten aangeboden in samenwerking met advocatenkantoor Beerens & Avocats.   
Brexit
Erwin Rademakers, Managing Partner AKD: “Ondernemen wordt internationaler en bij zakelijke transacties is steeds vaker vraag naar solide fiscale structurering en geïntegreerde juridische ondersteuning. Nu met de Brexit zien we bijvoorbeeld dat onze cliënten manieren zoeken om de potentieel kostbare complexe gevolgen hiervan te voorkomen. Nederland en Luxemburg zijn EU-lidstaten die bekend staan om hun politieke, economische en fiscale stabiliteit. Door het openen van een kantoor in Luxemburg, kunnen we onze cliënten nog beter integraal advies bieden op het gebied van ondernemingsrecht, financieringen en fiscaliteit. Luxemburg is een van de belangrijkste internationale centra voor dit soort dienstverlening.”
Meer informatie over de drie partners:
 
Bernard Beerens, advocaat en toegelaten tot de Luxemburgse Balie (avocats à la Cour). Bernard is oprichter en de afgelopen zes jaar managing partner van zijn eigen advocatenkantoor Beerens & Avocats in Luxemburg. Bernard was eerder werkzaam bij Allen & Overy en Loyens & Loeff in Luxemburg en New York. Bernard is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, corporate finance, private equity, fusies en overnames, transactional business law en andere bank- en financiële zaken.  
 

Rutger Zaal (foto rechts), gespecialiseerd in Luxemburgs en internationaal fiscaal recht en voorheen partner bij Loyens & Loeff in Luxemburg. Daarvoor werkte Rutger bij Loyens & Loeff in Amsterdam en New York. Rutger richt zich met name op internationale fiscale structurering voor multinationals en investment managers met betrekking tot allerhande transacties op gebied van onder meer vastgoed, fusies en overnames, financiering en joint ventures.  
Ayzo van Eysinga, gespecialiseerd in international tax en private equity. Voormalig partner bij Stibbe Luxemburg, waar hij het fiscale team heeft opgericht en geleid. Ayzo adviseert Britse en Amerikaanse private equity en venture capital klanten. Tevens is hij actief voor Amerikaanse multinationals en sovereign wealth funds in het Midden-Oosten. Eerder werkte hij bij Loyens & Loeff in Nederland, New York en Luxemburg, waar hij in 2009 partner werd. Ayzo doceert tevens aan de Universiteit van Luxemburg.
 
Gerelateerde artikelen