AKD benoemt 5 nieuwe partners

Last modified: 20 juli 2023 12:01
AKD heeft per 1 juni 2013 drie nieuwe partner-aandeelhouders en twee salary partners benoemd. Stefan Bais, Luc Defaix en Guido Vergouwen zijn benoemd tot partner-aandeelhouder en François Koppenol en Dennis van Tilborg zijn benoemd tot salary partner.
De uitbreiding van het aantal partners past binnen de groeistrategie van het kantoor. Per 1 juni 2013 komt het aantal partner-aandeelhouders op 36. 
Op 19 juni aanstaande kunnen M&A Community leden de nieuwe partners een hand schudden tijdens het M&A Café Rotterdam, alwaar ondernemend Rotterdam bijeen komt en William Bontes (CFO RET) zal spreken. 
De vijf partners zijn:
 

Stefan Bais richt zich op vennootschappelijke structurering, joint ventures, corporate governance en overnames. Hij heeft een ruime ondernemingsrechtelijke ervaring, waaronder herstructeringen, transfer pricing, joint ventures en M&A. Hij treedt op voor middelgrote en grote ondernemingen, die veelal internationaal opereren.

Luc Defaix is gespecialiseerd in (internationale) fusies, overnames, joint ventures, herstructureringen, venture capital en daarmee samenhangende veilingprocessen. Naast middelgrote en grote ondernemingen heeft hij diverse private equity partijen en informal investors begeleid. Defaix is tevens vestigingsvoorzitter van het AKD kantoor in Eindhoven.

 

Guido Vergouwen
heeft een ruime ervaring in de ondernemingsrechtelijke praktijk en was betrokken bij diverse overnames, herstructureringen en MBO’s. Vergouwen adviseert regelmatig aan directies, commissarissen en aandeelhouders over het afbreken van onderhandelingen, conflicten in de vennootschap en overnameclaims. Met ingang van 2007 heeft hij zich binnen AKD helemaal toegelegd op de procespraktijk. Hij procedeert geregeld bij de Ondernemingskamer en het Nederlands Arbitrage Instituut.

Francois Koppenol is gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Hij is betrokken geweest bij vele nationale en internationale transacties, waaronder een groot aantal private equity deals en venture capital investeringen. Naast strategische overnames en buy outs, adviseert hij verscheidene Nederlandse investeringsfondsen over hun investeringen en exits. Door deze ervaring te combineren met zijn kennis en ervaring op het gebied van insolventie en herstructurering adviseert Koppenol ook over de verschillende aspecten van distressed M&A.

Dennis van Tilborg heeft binnen de praktijkgroep Overheid en Onderneming een brede bestuursrechtelijke praktijk. Daarbij staat hij zowel overheden, bedrijven als instellingen uit de non-profit sector bij. Dennis treedt in dat verband veelvuldig in rechte op bij de diverse bestuursrechtelijke colleges, alsmede bij de burgerlijke rechter. De focus van zijn praktijk ligt op het economisch bestuursrecht, de gereguleerde markten, overheidstoezicht (waaronder het toezicht op woningcorporaties) en het bestuurlijk sanctierecht.
 
Related articles