Air France-KLM wil belang in TAP uit Portugal

TAP is interessant vanwege de verbinding met Brazilië en de VS.

Air France-KLM wil deelnemen aan de privatisering van de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP. Het Frans-Nederlandse bedrijf staat open voor verschillende opties, waaronder een minderheidsbelang in de Portugees.

Andere luchtvaartmaatschappijen zijn ook geïnteresseerd in TAP, waaronder Lufthansa en IAG, de moedermaatschappij van British Airways. Biedingen liggen echter nog niet op tafel.

TAP staat al een tijdje op de nominatie voor complete privatisering, maar nu vindt de Portugese regering ook een gedeeltelijke privatisering bespreekbaar. In het Portugese parlement is men tegen de verkoop van een meerderheidsbelang.

Air France-KLM heeft al aangegeven ook tevreden te zijn met een minderheidsbelang. TAP is vooral aantrekkelijk vanwege de verbindingen met Brazilië, Portugeestalige Afrikaanse landen en de Verenigde Staten vanuit zijn hub in Lissabon.

Concurrent Lufthansa zou genoegen nemen met een aandeel van 19,9 procent. Dan blijft de overname net onder de drempel van twintig procent waarboven goedkeuring nodig is van de Europese Commissie.

Gerelateerde artikelen