AI-startup voor beheer freelancers haalt 1,75 miljoen op

Bubty uit Den Haag draaide drie jaar op drie ton van twee investeerders.

De Nederlandse start-up Bubty heeft 1,75 miljoen euro financiering opgehaald in haar seed ronde. Het Bubty’s platform helpt bedrijven en agencies met het werven en begeleiden van freelancers. Op korte termijn zal Bubty een Serie A financieringsronde starten om de internationale operaties nog verder op te schalen

Bubty past AI-gedreven technologie toe waarmee bedrijven af kunnen stappen van traditionele externe marktplaatsen en hun eigen interne, private talentpools op kunnen bouwen. Het volledige proces van het managen van freelancers, van contractering tot betaling, komt zo in eigen hand. Betalingen via Bubty’s technologie is compliant met de internationale regelgeving op het gebied van de inhuur van freelancers.

Bedrijven kunnen via Bubty freelancers inhuren, contracteren en compliant betalen in meer dan 190 landen. Het bedrijfje is sinds 2019 in de lucht en is mede actief in Engeland en de VS.  Bubdy claimt een groei van 24 procent in terugkerende omzet. Met een uitvalsbasis in New York, zal Bubty zich hiermee richten op verdere expansie in de VS door het werven van senior sales- en marketing professionals en uitbreiding van de technologie.

In 2020 stapten angel investor Marielle van der Zwan en Definition of Ready aan boord met in totaal drie ton. Zij deden ook mee in de jongste financieringsronde. Daarnaast stapte een grote Amerikaanse speler uit de industrie in, zo laat Bubty weten.

Gerelateerde artikelen