Ahold Delhaize CLO Jan Ernst de Groot doet een worp naar Best General Counsel Award 2016

De M&A Awards 2016 zullen in het teken staan van grote deals en evenzo grote dealmakers. Ahold-Delhaize was zo'n deal van formaat met een drijvende kracht erachter: houdt Jan Ernst de Groot, Chief Legal Officer van Royal Ahold Delhaize, titelverdediger Corneel Ryde van de Best General Counsel Award 2016?

Welk moment sprong er voor u dit jaar uit? 
"2016 was het jaar van de totstandkoming van de fusie Ahold-Delhaize. Een deal die al eerder geprobeerd was geprobeerd te sluiten, dit keer met succes. De dealwaarde kwam neer op zo'n 28 miljoen euro. Hoewel de samensmelting al was aangekondigd in juni 2015 en werd goedgekeurd door de aandeelhouders (met maar liefst 99,97 procent!) in maart 2016, werd de deal officieel geclosed in juli 2016. 

Vanaf dat moment was het Royal Ahold Delhaize: actief met 22 merken in 11 landen. Per week maken 50 miljoen klanten gebruik van onze producten en zo'n 375.000 mensen werken voor ons bedrijf die een jaaromzet van 65 miljoen euro genereren." 

Wat maakte juist deze deal zo bijzonder?
"Het was een complexe transactie waarin tegengestelde jurisdicties het werk niet altijd even gemakkelijk maakte. De combinatie van onverwachte regelgevende procedures en politieke gevoeligheid in sommige landen was een uitdaging. Voor teams met getalenteerde inhouse en externe advocaten, M&A-specialisten, bankiers, tax adviseurs, HR en andere professionals was het echter hemel op aarde. Zij hebben met enorm veel plezier aan de transactie gewerkt en veel vrije tijd opgeofferd om tot slagen te komen!

Na de aankondiging duurde het zo'n 13 maanden voordat de transactie in kannen en kruiken was. Dit laat zien – zeker voor een General Counsel – dat het niet alleen om deals closen gaat, maar ook zeker om zaken tot een goed einde te brengen."


Gaat u binnenkort ook een overname doen of private equity aantrekken?
Maximaliseer uw kans op succes en schakel de beste adviseurs, investeerders en financiers in 2 tips: 

1. Vind alle top-notch adviseurs in de Who’s Who in M&A 2017
Word lid van de M&A Community en ontvang kosteloos dit uitstekend naslagwerk (220 pagina’s) met de top 1000 dealmakers op een rij. Vergroot de kans dat uw overname een succes wordt. Schakel de beste adviseurs, investeerders en nanciers in. De Who’s Who in M&A 2017 geeft u het ultieme inzicht. Word nu lid via MenA.nl.

2. Word nu lid voor meer kennis, kansen en deals
De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de M&A Community u als lid meer kansen en meer kennis tijdens de M&A Fora, M&A Masterclasses, op MenA.nl, in M&A Database & League tables, M&A Magazine en Who’s Who in M&A en Private Equity. Gratis naar M&A Awards-galafeest? Word vóór 15 december lid via MenA.nl.

Gerelateerde artikelen