Agrico neemt pootgoedactiviteiten ZAP over

Aardappelcoöperatie zet stap in areaalgroei.

Aardappelcoöperatie Agrico neemt de pootgoedactiviteiten van Royal ZAP over. Met deze overname zet het bedrijf een stap in areaalgroei om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit zorgt voor synergievoordelen die Agrico helpen om de organisatie verder te optimaliseren, meldt het bedrijf in een peersbericht.

De overname van Zaaizaad- en Pootgoedtelersvereniging Anna Paulowna (ZAP) door Agrico geeft de coöperatie het perspectief om binnen de krimp van het beschikbare pootgoedareaal in West-Europa haar groeidoelstelling te blijven realiseren. Op deze manier kan Agrico een stabiele partner in de sector blijven.

Royal ZAP is het moederbedrijf van Semagri, een kweekbedrijf dat vooral zetmeelaardappelen veredelt. De coöperatie beschikt over 900 hectare pootaardappelen en heeft daarnaast een goedlopend afzetkanaal voor zowel haar monopolierassen als voor de vrije rassen. De operationele teeltactiviteiten worden ondergebracht bij Agrico. De commercialisering van het pootgoed blijft vanuit Royal ZAP plaatsvinden, als zelfstandige unit binnen de Agrico-groep.

Gerelateerde artikelen