Afvalconcern Renewi gaat Reym afstoten

Reym, actief in professionele industriƫle reiniging, moet op zoek naar een koper. Moederconcern Renewi wil het bedrijf van de hand doen.

Dat blijkt uit een mededeling van het in Amersfoort gevestigde Reym. Het reinigingsbedrijf hoort niet meer tot de kernactiviteiten van het Brits-Nederlandse moederbedrijf Renewi dat verder wil gaan op de weg van ‘waste-to-product'. Het afvalconcern ontstond begin 2017 uit een fusie tussen Van Gansewinkel en Shanks. 

De mededeling komt vrij onverwacht, bevestigt Nick Kappen van Reym tegenover M&A. “Wij weten het ook pas net.” Volgens Kappen zullen “belangrijke partijen worden uitgenodigd om te kijken of er interesse is, maar dat gaat allemaal via Renewi.” Het verkoopproces start begin 2019. Reym zal onderdeel blijven van de Hazardous Waste divisie totdat de verkoop is afgerond.

Reym is gespecialiseerd in industriële reiniging, transport en afvalstoffenmanagement en had in boekjaar 2017-2018 een omzet van 105 miljoen euro. De directie van Reym zegt  kennis te hebben genomen van het besluit van de moedermaatschappij Renewi, maar heeft vertrouwen in de toekomst. “Niet voor niets zijn wij al meer dan 65 jaar een marktleider in de industriële dienstverlening.”

Gerelateerde artikelen