AFS neemt beleggingsactiviteiten Knox over

De financiƫle dienstverlener is nu ook broker- en bewaardienstverlener.

De financiële dienstverlener AFS neemt de activiteiten van de beleggingsonderneming Knox over. Door de deal biedt AFS nu ook broker- en bewaardiensten aan financiële ondernemingen, in het bijzonder aan (zelfstandige) vermogensbeheerders. Door gebruik te maken van voor Knox ontwikkelde software voor de effectenadministratie, het core banking platform en een digitale KYC onboarding applicatie wordt AFS een broker- en bewaarinstelling. 

Nadat eind december AFS Execution Services de uitbreiding van de vergunning met nevendiensten bewaren, kredietverlening en valutawisselkdiensten van de AFM heeft verkregen is op 19 januari 2023 de overgang van de commerciële activiteiten, de operationele werkzaamheden en de medewerkers van Knox naar AFS geëffectueerd. 

 “AFS is een sterke partner om het oorspronkelijke doel van Knox te realiseren: het neerzetten van een onafhankelijke, innovatieve en vooral kostenefficiënte broker- en bewaardienstverlener voor zelfstandige vermogensbeheerders”, zo motiveert Pieter Aartsen van Knox de deal. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

 

 

Gerelateerde artikelen