Afinius Groep versterkt positie met overname DG Groep

Afinius Groep wil marktleider worden in beheeroplossingen voor de openbare ruimte.

De Afinius Groep, specialist in advies, beheer en software voor de openbare ruimte, breidt haar activiteiten fors uit door de overname van DG Groep en dochteronderneming Gisib.

Deze strategische zet versterkt de positie van Afinius als partner voor Nederlandse gemeenten en publieke beheerders. Dankzij de overname groeit Afinius naar 125 medewerkers en een jaaromzet van ruim dertien miljoen euro.

Met DG Groep voegt Afinius nieuwe expertise toe, zoals groenbeheer en riolering, en versterkt het haar softwareoplossingen met Gisib, een veelgebruikt beheersysteem voor de openbare ruimte.

CEO Ralph Groenendaal van Afinius ziet de overname als een kans om de dienstverlening verder te optimaliseren en de digitale transitie van gemeenten te versnellen.

Frank van Rossum, dealmanager bij Marktlink die Afinius groep ondersteunt bij zijn buy-and-buildstrategie, ziet de transactie als een interessante strategische stap voor Afinius Groep: “De overname versterkt de positie van Afinius Groep als toonaangevende speler in het beheer van de openbare ruimte. Door de integratie van specialistische kennis en innovatieve softwareoplossingen kan Afinius Groep zijn dienstverlening aan overheden efficiënter maken en uitbreiden.”

Gerelateerde artikelen