Aegon koopt dienstverlener Robidus

Verzekeraar Aegon neemt Robidus over. De dienstverlener op het gebied van sociale zekerheid is nu nog in handen van investeerder Avedon Capital Partners. Financiƫle details zijn niet bekendgemaakt.

Aegon wil door de aankoop meer diensten op het gebied van inkomensbescherming aan kunnen bieden. De twee bedrijven werkten al jaren samen. Robidus kan door de overname meer investeren in onder meer technologische oplossingen.

Aegon krijgt zo'n 95 procent van het bedrijf in handen, de rest blijft in handen het managementteam van Robidus.

Wie werkten mee?

Bij de transactie is Aegon ondersteund door Quore Capital. Zij leverden M&A Advisory onder leiding van Chris Franken. Siebe Groenveld en Elwin Makkus waren namens Deloitte verantwoordelijk voor Transaction Services en Tax Advisory. Daarnaast werd Aegon ondersteund door Simmons & Simmons, zij waren verantwoordelijk voor de Legal Advisory. Het team van Simmons & Simmons stond onder leiding van Pieter van Uchelen.
Avedon Capital Partners, onder leiding van Managing Partner Alfred Tulp, werd in deze transactie bijgestaand door Houlihan Lokey met M&A Advisory. Dit team stond onder leiding van Rob Oudman. PwC en OC&C waren verantwoordelijk voor Transaction Services, waarbij het team van PwC onder leiding stond van Wilbert van den Heuvel. Gijs Linse was teamlead namens Allen & Overy, zij leverden Legal Advisory voor Avedon Capital Partners. Het management van Robidus (tevens minderheidsaandeelhouders) werd bijgestaan door Loyens & Loeff en stond onder leiding van Herman Kaemingk.

“Robidus is sterk gegroeid door in de loop der jaren een breed pakket van diensten op het terrein van de sociale zekerheid te ontwikkelen en uit te bouwen als resultaat van investeringen in organisatie en zelf ontwikkelde software. We zijn er trots op om deze investeringen te hebben ondersteund. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat Robidus met Aegon de juiste partij heeft gevonden om een glansrijke toekomst te waarborgen,” aldus Alfred Tulp, partner van Avedon Capital Partners.
 
"Ik ben blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen om Robidus over te nemen," aldus Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland. "We werken al jarenlang succesvol met Robidus samen. Met de overname kan Robidus verder investeren in technologie om de dienstverlening op het vlak van sociale zekerheid verder te ontwikkelen. Samen hebben we als doel Nederlanders duurzaam gezond en vitaal te laten werken."
 
Robidus biedt werkgevers een breed assortiment aan inkomensbeschermingsdiensten; waaronder re-integratiediensten voor werknemers en outsourcingsdiensten en advies op het gebied van sociale zekerheid. Robidus zal ook na de overname van Aegon haar zelfstandige positie in de markt behouden. “Voor ons is het belangrijk dat we onze onafhankelijke rol bij de advisering van werkgevers in sociale zekerheid behouden, en tegelijkertijd kunnen profiteren van de expertise binnen Aegon om ons bedrijf verder door te ontwikkelen”, aldus Sven Kelder CEO van Robidus.
 
De dienstverlening van Robidus is complementair aan het bestaande aanbod van Aegon voor werkgevers op het gebied van pensioenen en inkomensbescherming. Bovendien wordt verwacht dat Aegon in de claimafhandeling bij zijn eigen inkomensverzekeringen zal profiteren van de expertise van Robidus.
 
Onder de voorwaarden van de overeenkomst verwerft Aegon ongeveer 95% van het bedrijf. De rest wordt eigendom van het managementteam van Robidus. De transactie zal naar verwachting ruim voor het eind van dit jaar worden afgerond, afhankelijk van het gebruikelijke advies door ondernemingsraden en de goedkeuring door bevoegde toezichthouders.

(ANP)

Gerelateerde artikelen