Aegon CEO vindt fusie NN en Delta Lloyd per saldo goed voor de Nederlandse markt

CEO Alex Wynaendts van verzekeraar Aegon noemt het samengaan van concurrenten NN en Delta Lloyd ‘per saldo goed voor de Nederlandse markt.’ Dat meldt persbureau Dow Jones Newswires vrijdag naar aanleiding van de persconferentie over de kwartaalcijfers. 

NN Group maakte een dag eerder de cijfers bekend. CEO Lard Friese gaf daarin aan dat het door een sterke financiële positie in staat was een bod van 2,5 miljard euro uit te brengen op Delta Lloyd. Het bestuur en de commissarissen van Delta Lloyd staan ook achter het bod. NN Group heeft inmiddels 8 procent van de aandelen van Delta Lloyd in bezit. Het bod blijft open tot 7 april. NN doet het bod gestand bij aanmelding van 67 procent van de aandelen, mits de fusie wordt goedgekeurd tijdens een aandeelhoudersvergadering op 29 maart.

De NN Group krijgt bij de overname advies van banken J.P.Morgan en ING en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer. PwC verzorgt de transaction-support (en staat op nummer één in de league tables van transaction support). Delta Lloyd wordt geadviseerd door zakenbank Goldman Sachs, advocatenkantoor Allen & Overy en communicatieadviseur Hill+Knowlton.

Aegon boekt meer winst
Aegon heeft afgelopen kwartaal een flinke winst geboekt, waar een jaar eerder nog verlies werd geleden. De verzekeraar deed vooral goede zaken in Amerika. Daarbij profiteerde Aegon van lagere claims, een hogere rente en kostenbeheersing. De nettowinst kwam uit op 470 miljoen euro, tegen een verlies van 580 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2015. 

Gecorrigeerd voor eenmalige posten groeide het resultaat met 27 procent aan tot 554 miljoen euro. Wel was sprake van een lichte terugval van de omzet, van bijna 2,9 miljard naar 2,7 miljard euro. Over heel 2016 hield Aegon netto uiteindelijk 586 miljoen euro winst over, na een tekort onder de streep van 523 miljoen euro een jaar eerder. De verzekeraar gaat door met de ingezette strategie. In december zijn meer kostenbesparingen aangekondigd waarbij circa vijfhonderd banen worden geschrapt in de VS.

Bronnen: Dow Jones, MenA.nl, NN Group.

Gerelateerde artikelen